BIN berichten – September 2024

BIN berichten - September 2024

Wat doen als u een een onveilige of verdachte situatie ziet?

BEL 0900 – 8844

Op dit nummer kunt u terecht met al uw niet-spoedeisende vragen en problemen.

Zonodig wordt u snel doorgeschakeld naar het dichtstbijzijnde politiebureau. 0900-8844 is 7 dagen per week 24 uur per dag bereikbaar.

BIJ SPOED BELT U ALTIJD 112

Op 17-9 tussen 20.15 uur en 23.50 uur
Diefstal fiets Hertog Jan Plein
Op het Hertog Janplein werd een fiets, merk Gazelle type Grenoble weggenomen.

Tussen 17-9 te 22.00 uur en 18-9 te 10.00 uur
Diefstal scooter Kerkstraat
Op de Kerkstraat werd een scooter merk La Souris type Sourini weggenomen.

De politie ontving in de maand september meerdere meldingen van online fraude. Dit betroffen meldingen van online aankoopfraude: Via een online handelssite (bv Marktplaats), dan wel via een malafide webwinkel of via social media heeft de aangever een product besteld/gekocht en daar een betaling voor gedaan in de veronderstelling dat deze het gekochte product zou ontvangen. Ondanks een betaling, ter verkrijging van het gekochte/afgesproken beloofde product, werd het toegezegde niet verstrekt/verzonden/geleverd/ontvangen.

Tevens ontving de politie meldingen van online bankfraude. Hierbij wordt telefonisch of per mail contact opgenomen door een persoon die zich voordoet als medewerker van een bank. Het slachtoffer wordt gevraagd bepaalde handelingen te verrichten op de computer waarna er een geldbedrag van de bankrekening van het slachtoffer wordt afgeschreven.